Zeilen op de carribean

Sailing the carribean

Het Caribisch gebied is een waar zeilparadijs met het hele jaar door warm weer en geweldige zeilomstandigheden. Dus of je er nu omheen wilt zeilen of slechts één eiland wilt bezoeken, we kunnen het van harte aanbevelen. In deze blog vertellen we je alles over zeilen op de Caribische eilanden en alles wat je erover moet weten. Dus als je een mooie zeiltocht naar het Caribisch gebied overweegt of als je op zoek bent naar een nieuwe plek om te zeilen, lees dan verder.

Is zeilen in het Caribisch gebied veilig?

Over het algemeen is het Caribisch gebied een veilige plek om te zeilen. Diefstal is niet echt ongewoon in het Caribisch gebied, dus je zult eraan moeten denken om alles op slot te doen als je aan land bent. Een ander punt om rekening mee te houden zijn de weersomstandigheden. Je wilt je tijd aan boord niet doorbrengen met zorgen maken of zelfs gevangen raken in een onweersbui of orkaan. Als je die zware weersomstandigheden wilt vermijden, is de perfecte tijd om in de Caraïben te zeilen tussen november en juli. In deze tijd van het jaar zijn stormen zeldzaam en orkanen komen bijna niet voor. De beste maand om de Caraïben te bezoeken is echter mei, maar dit kan van jaar tot jaar enigszins verschillen. Over het algemeen is het Caribisch gebied dus een relatief veilig gebied om een mooie boottocht te maken. Een paar tips om veilig te blijven tijdens je reis:

  • Volg altijd de veiligheidsprotocollen.
  • Zorg dat je de juiste veiligheidsuitrusting aan boord hebt.
  • Beveilig je spullen.
  • Houd het weerbericht in de gaten voor en tijdens je reis.

Zeilen in Aruba

Met eindeloze witte zandstranden, helderblauw water en een prachtige pastelkleurige hoofdstad is Aruba een van de populairste Caribische eilanden. En dat geldt niet alleen voor de toeristische plekken, er zijn veel verborgen juweeltjes op Aruba die minder druk bezocht worden. Een paar dingen die je moet doen op Aruba zijn bijvoorbeeld:

Bezoek aan het strand van Black Stone

Black Stone beach is, zoals de naam al verraadt, het enige zwarte zandstrand op het eiland. Black Stone Beach is favoriet bij de plaatselijke bevolking en biedt een prachtig uitzicht.

Catalina Cove

Catalina Cove is een populair wit zandstrand met ondiepe koraalriffen vol tropische vissen en is misschien wel de meest perfecte plek op het eiland om te snorkelen.

Conchi

Conchi staat ook bekend als het natuurlijke zwembad van Aruba. Beschermd door ruige lavarotsen vind je deze kalme en heldere zwemplek. Conchi bereiken kan een beetje lastig zijn omdat het in het Arikok National Park ligt, maar je kunt de landtongen bewandelen of te paard gaan.

Zeilen op Curaçao

Curaçao staat bekend om zijn heldere water en heldere, levendige architectuur, maar heeft nog veel meer te bieden. Laten we je daarom een paar dingen aanraden voor als je van je vaarvakantie op het prachtige eiland geniet:

Geniet van verschillende wateractiviteiten op Seaquarium Beach

Een populaire bestemming, maar daarom niet minder de moeite waard. Of je nu wilt jetskiën, diepzeeduiken of een andere watersport wilt beoefenen, het kan allemaal op dit strand. Er zijn genoeg bars, winkels en restaurants om van een perfecte stranddag te genieten.

Bezoek Pietermaai District

Een wijk met een eeuwenlange geschiedenis en gebouwen die veranderen in levendige en kleurrijke trendy restaurants, cafés en boetieks. Je kunt hier een wandeling maken.

Plant koraal op Curaçao Coral Restoration

Er zijn veel duikplekken op het eiland, maar er is er maar één waar je kunt leren hoe je een koraalbos plant.

Zeilen op de Bahama’s

Prachtig saffierblauw water en prachtige verspreide eilanden, niet heel moeilijk te vinden als je de Bahama’s bezoekt. Dit zijn de andere hoogtepunten die je misschien wat moeilijker kunt vinden:

Vuurtorenstrand

Op het meest zuidelijke puntje van Eleuthera vind je het prachtige uitzicht op twee verschillende oceanen. Pas op voor de wandeling over de kliffen naar de vuurtoren, die is niet voor bangeriken. Het uitzicht is echter de wandeling waard, vooral omdat je aan de ene kant de Caribische wateren kunt zien en aan de andere kant de Atlantische Oceaan.

De baden van de koningin

Ook op Eleuthera, niet ver van de beroemde glazen raambrug, vind je dit andere juweeltje. De verzameling warme poelen is door de Atlantische Oceaan uit de rotsen gehouwen en warmt op als het eb wordt. Je zult ook veel schelpen en ander zeeleven zien dat aanspoelt door het getij!

Oceaangat

Dit natuurlijke zwembad is een perfect rond gat aan de zuidelijke rand van Eleuthera. Je vindt hier veel tropische vissen en schildpadden. Lokale legendes zeggen dat de poel bodemloos is en genezende krachten heeft.

Zeilen in Sint Maarten

Een klein maar niet minder mooi eiland in de Caraïben is Sint Maarten, met prachtige baaien, zandstranden, geweldige wandelpaden en nog veel meer. Een paar dingen die we aanraden te doen tijdens een bezoek aan het prachtige eiland Sint Maarten zijn:

Strand Anse Marcel

Misschien wel de mooiste plek op het hele eiland, een afgelegen baai met rustig water waar je heerlijk kunt zwemmen.

Paradijs piek

Paradise Peak is het hoogste punt van het eiland, de piek is slechts 434 meter hoog. De gemakkelijke klim levert sowieso spectaculaire uitzichten op, je kunt heel Sint Maarten zien en zelfs naburige eilanden. Als je de heuvel niet te voet wilt beklimmen, is het ook mogelijk om met de auto naar boven te gaan.

Fort Louis

Toen de Fransen Sint Maarten veroverden, werd Fort Louis gebouwd op de top van een heuvel die uitkijkt over de stad Marigot. Het fort is verlaten door de Fransen, maar je kunt er nog steeds ronddwalen en een prachtig uitzicht over het eiland krijgen.

Zeilen door de Caraïben

De Caraïben zijn een paradijs voor zeilers en geven je gegarandeerd de mooiste herinneringen. Zeilen rond de Caraïben zou ongeveer 3 tot 4 weken duren, afhankelijk van hoe snel je boot is en hoeveel tijd je wilt besteden aan het bezoeken van de eilanden. De beste tijd om rond de Caraïben te zeilen is tussen december en april, omdat het in deze maanden iets koeler en droger is.

Over BlueWater Registratiediensten

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten. BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Kijk naar verschillende jachtregistraties of AIS & MMSI Service. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders. Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

27 april 2024