EU ICP Light niet langer geaccepteerd in Italië

We hebben verschillende verontrustende signalen ontvangen over de Italiaanse acceptatie van de ICP Light Registration van de EU. Sinds vorige week lijkt het erop dat de Italiaanse nautische autoriteiten de EU ICP Light Registration niet langer accepteren.

In sommige gevallen heeft dit ertoe geleid dat het jacht werd vastgehouden en de jachthaven pas kon verlaten toen de eigenaar van registratietype veranderde. Zoals je misschien weet, is de EU ICP Light Registration alleen een eigendomsregistratie en geen vlagregistratie. Helaas accepteren de Italiaanse scheepvaartautoriteiten vlaggencertificaten pas sinds deze week.

Als je op Italiaans water vaart of van plan bent om naar Italië te varen, raden we je sterk aan om te controleren wat voor soort registratie je hebt en te overwegen om deze te upgraden naar een vlagregistratie (titel). Op dit moment is de populairste bootregistratie voor jachteigenaren die in Italië varen de registratie onder Poolse EU-vlag. Sinds vorige maand omvat de Poolse bootregistratie een voorlopige registratie die binnen enkele dagen na het registratieverzoek wordt vrijgegeven.

Meer informatie over de Poolse bootregistratie en het aanvragen ervan vindt u hier: https://www.yachtregistration.company/boat-registration-poland/

BlueWater Registratie Services voor uw jachtregistratie of MMSI-licentie

Wij zijn een zeer ervaren bootregistratiebedrijf met een staat van dienst van meer dan 10 jaar. Wij bedienen klanten van over de hele wereld. Mocht u twijfelen, lees dan de reacties die we hebben gekregen van onze tevreden klanten.

BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Je kunt de meeste diensten zoals verschillende jachtregistraties, AIS & MMSI Service en nog veel meer allemaal onder één dak regelen. Onze hoofdactiviteit is jachtregistratie en niets anders.

Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

30 april 2024