Aandacht voor jachtregistraties in Delaware

Attention for yacht registrations in Delaware

Veel jachteigenaren weten niet precies wat is toegestaan en wat niet. Deze blog gaat specifiek over jachtregistraties in de Amerikaanse staat Delaware.

Delaware is een Amerikaanse staat aan de Atlantische kust in het noordoosten en midden van de Atlantische regio van de Verenigde Staten. De staat is een populaire jurisdictie voor het oprichten van bedrijven en vennootschappen.

Populaire plek om een jacht te registreren

De kans is groot dat je op internationale reizen jachten tegenkomt die geregistreerd staan in Delaware en in het oostelijke Middellandse Zeegebied is dit waarschijnlijk een van de meest voorkomende ‘buitenlandse’ registraties. Registratie in Delaware is erg populair onder jachteigenaren vanwege de lage kosten en het eenvoudige proces.

Wet- en regelgeving

Hoewel de Delaware jachtregistratie een populair systeem is, moeten zowel bestaande als potentiële gebruikers zich ervan bewust zijn dat een Delaware scheepsregistratie een staatsregistratie is. Dit is een lokale registratie die alleen geldt voor jachten die voornamelijk varen op de kust- en binnenwateren van de jurisdictie van de staat. Belangrijk is dat de staatsregistratie in de VS geen Amerikaanse nationaliteit verleent aan het jacht en dus niet automatisch toegang geeft tot internationale verdragsrechten, privileges of de bescherming van de VS.

De regelgeving van Delaware bepaalt dat een vaartuig geacht wordt zijn voornaamste staat van gebruik in Delaware te hebben indien het meer dan 60 opeenvolgende dagen in de wateren van Delaware wordt gebruikt, afgemeerd of gestuwd. Vaartuigen die geregistreerd zijn in de staat Delaware ontvangen dienovereenkomstig een registratiecertificaat van de staat Delaware ter grootte van een creditcard. Hierin staat dat het schip voornamelijk in de staat Delaware gebruikt moet worden.

Het is daarom mogelijk dat een buitenlandse jurisdictie de Delaware-registratie van een vaartuig ongeldig verklaart op grond van het feit dat een staatsregistratie niet geldig is om buiten de Amerikaanse wateren te varen en/of dat het vaartuig niet hoofdzakelijk in de Delaware-wateren wordt gebruikt.

Maatregelen

Om onjuist gebruik te voorkomen, heeft Delaware de volgende maatregelen geïmplementeerd:

  • Ik verklaar op straffe van meineed dat ik/wij de wettelijke eigenaar(s) of agenten daarvan zijn van het vaartuig dat in deze aanvraag wordt beschreven en dat “DELAWARE DE STAAT VAN VOORNAAMSTE OPERATIE” is voor dit vaartuig.
  • Ik verklaar op straffe van meineed onder de wetten van Delaware dat het voorgaande waar en correct is.
  • Ik erken ook dat ik de Division of Fish & Wildlife binnen 15 dagen op de hoogte moet stellen van adreswijzigingen van de eigenaar(s) en/of als het vaartuig is verkocht. Vernietigd, verlaten, gedocumenteerd of niet langer in gebruik in de staat Delaware.

Als de regels niet worden nageleefd, kan de rechtbank een straf opleggen. Dit kan een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar zijn en een boete, restitutie of andere voorwaarden die de rechtbank passend acht.

Een internationaal geldige registratie

Voor elke eigenaar die zijn Delaware-registratie wil wijzigen in een internationaal geldige registratie, staat BlueWater Registration Services klaar om te helpen. BlueWater Registration Services is een bedrijf dat zijn klanten een breed scala aan diensten biedt op het gebied van bootregistratie. Je kunt de meeste diensten zoals verschillende jachtregistraties, AIS & MMSI Service en nog veel meer allemaal onder één dak regelen.

Neem gerust contact met ons op. Onze servicemedewerkers helpen je graag met al je vragen.

30 april 2024